April 15, 2018

Solat Subuh Berjemaah Perisai Jati Diri Remaja Masa Kini

Oleh : Muhammad Taqiuddeen Bariman

JOHOR BAHRU, 15 Apr – “Solat subuh berjemaah serta bergiat aktif dengan aktiviti luar, merupakan 2 elemen penting, dalam mengekalkan jati diri muslim pada diri seseorang remaja. Remaja yang dapat bermujahadah menjaga solat subuh berjemaah, sudah tentu dapat menjaga solat 5 waktu mereka”, Ujar Encik Muhammad Fathi Kamil, Aktivis Isma Johor dalam sesi tazkirahnya di Karnival Sukan Remaja Muslim (KASRIM).

Tambah beliau “Futsal yang kita sertai ini, merupakan satu bentuk program yang sangat baik untuk remaja. Selain dapat merapatkan ukhuwah dalam kalangan peserta, aktiviti luar yang bersifat lasak ini juga, dapat mengurangkan pengaruh ‘gadget’ yang menyebabkan remaja kurang bersosial di luar dan lebih banyak bersendirian di dalam bilik.

Program yang diadakan di Everyday Sport Centre Taman Anggerik Johor bahru ini, telah dimenangi oleh pasukan Bukit Mutiara FC yang membawa pulang hadiah RM 300 berserta pingat tajaan Alfateh printing Sdn Bhd dan Big Bag House Entreprise.

Kelab Remaja Isma (Krim) cawangan Johor komited dalam membentuk generasi remaja muslim cemerlang yang bersifat holistik mencakupi aspek jasmani dan rohani.

Sebarang hebahan berkaitan makluman program akan datang, boleh layari facebook Kelab Remaja Isma (Krim) Johor di pautan https://www.facebook.com/KRIMJohor/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *